Štvrtok, 28. Marec 2024

Dnes má meniny Soňa
Zajtra má meniny Miroslav

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality Aktuality zo zahraničia Milión detí sa modlí ruženec
Milión detí sa modlí ruženec
Napísal Martina Hatoková, riaditeľka národnej kancelárie   

Aj v tomto roku pripravila Pápežská nadácia ACN (Aid to the Church in Need), u nás známa aj pod starším názvom Kirche in Not, medzinárodnú modlitebnú iniciatívu Milión detí sa modlí ruženec, ktorá sa tradične bude konať 18. októbra 2018 (na sviatok sv. Lukáša, evanjelistu). Slovensko sa tak môže pripojiť k viac než 70-tim krajinám, aby spolu malí i veľkí, modliaci sa z krajín bez vojen i z krajín vo vojnových konfliktoch vyprosovali svetu pokoj a jednotu.

Z ACN Slovensko v tejto súvislosti posielajú nasledovné informácie:

 

„I tohto roku sme pripravili webovú stránku www.miliondeti.sk, kde možno nájsť potrebný informačný, pastoračný a didaktický materiál (vysvetlenie iniciatívy, zasväcujúca modlitba, plagát, leták, jazykové mutácie modlitby posv. ruženca, videá zo sveta a fotodokumentačný materiál k iniciatíve).

V tento deň (18.10.2018) vrcholí aj výtvarná súťaž Deti pre Sýriu, ktorú sme vyhlásili pri príležitosti Dňa detí. O podmienkach i atraktívnych cenách sa dá dočítať priamo na našej stránke (http://acn-slovensko.org/blizi-sa-uzavierka-sutaze-deti-pre-syriu/). Jej víťazi budú neformálne vyhlásení práve v deň modlitby detí za pokoj vo svete, 18. 10. 2018.“

 

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

Str Apr 10, 2024
Formačné stretnutie katechétov Nitra, Močenok, Lužianky

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.