Streda, 24. Apríl 2024

Dnes má meniny Juraj
Zajtra má meniny Marek

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Námety
Námety
Víkend s Božím slovom
Napísal : KPKC   

Začína sa v piatok 13. apríla 2018 projektom NOC ČÍTANIA BIBLIE pokračuje sobotou 14. apríla 2018 a jeho zavŕšením bude Tretia veľkonočná nedeľa 15. apríla 2018 akciou POPOLUDNIE S EVANJELISTOM MARKOM.

Biblický projekt VÍKEND S BOŽÍM SLOVOM 2018 tento rok vychádza z inšpirácie Svätého Otca, ktorý nám v apoštolskom liste Misericordia et misera adresoval okrem iného aj tieto slová: „Bolo by vhodné, aby každé spoločenstvo venovalo ... obnovenému úsiliu o šírenie, poznávanie a hlbšie pochopenie Svätého písma..., aby sme pochopili nevyčerpateľné bohatstvo, ktoré pochádza z trvalého dialógu Boha s jeho ľudom.“
Biblický projekt VÍKEND S BOŽÍM SLOVOM 2018 sa začína akciou NOC ČÍTANIA BIBLIE z piatka 13. apríla 2018 na sobotu. Táto akcia môže prebiehať aj v sobotu filmovým predstavením. Jeho zavŕšením bude Tretia veľkonočná nedeľa 15. apríla 2018 akciou POPOLUDNIE S EVANJELISTOM MARKOM.

Motto VIII. ročníka bude:  „Keď Ježiš videl ich vieru, ...“ (Mk 2, 5)

Cieľom tohto projektu bude postaviť BOŽIE SLOVO do stredu rodiny, školského a farského spoločenstva.

Podklady k projektu: TU

 
Zjavenie vo Fatime
Napísal sr. Martina Baginova   

Na marcovom formačnom stretnutí dekanátov Nitra, Lužianky a Močenok sme si pripomenuli zjavenia Panny Márie vo Fatime. Sr. Martina Baginova si pripravila učebný materiál vo forme prezentácie a pracovného listu, ktoré nám predstavila a zároveň poskytla pre ostatných katechétov.

Ponúkame Vám ich tu: prezentácia.ppt,   pracovný list.pdf

 
Titus Zeman - katechézy
Napísal tituszeman.sk   

Milí katechéti,

Oddelenie pastorácie mládeže Saleziánov dona Bosca pripravilo katechézy zamerané na osobu budúceho blahoslaveného Titusa Zemana.

Katechézy pre žiakov a študentov sú už k dispozícii na tituszeman.sk

 
Depresia
Napísal MUDr. Jana Dubravská   

Na januárovom formačnom stretnutí  dekanátov Nitra, Lužianky a Močenok odznela prednáška MUDr. Jany Dubravskej na tému Depresia.

Ponúkame ju všetkým Vám.

DEPRESIA

 
Inovatívny Štátny vzdelávací program
Napísal www.kpkc.sk   

Od 1. septembra 2015 nadobúda účinnosť Inovovaný Štátny vzdelávací program (iŠVP). Táto zmena sa týka aj predmetu náboženská výchova. Inovovaný Rámcový vzdelávací program je zameraný na nové výkonové a obsahové štandardy katolíckeho náboženstva, ktoré boli prerokované a schválené na zasadnutí Subkomisie pre školské vyučovanie náboženstva dňa 11. júna 2014 v Banskej Bystrici.  VIAC TU

 

 
« ZačiatokDozadu1234567DopreduKoniec »

Stránka 4 z 7

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.