Štvrtok, 28. Marec 2024

Dnes má meniny Soňa
Zajtra má meniny Miroslav

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
Odborný seminár

Srdečne vás pozývame na odborný seminár

AKO BYŤ SÁM SEBOU A CEZ VLASTNÚ AUTENTICITU NAPĹŇAŤ POSLANIE KATECHÉTU

Umenie komunikácie, využitie asertivity, prevencia pred syndrómom vyhorenia učiteľa náboženstva,

ktorý sa uskutoční vo viacerých termínoch. Na jeden seminár sa môže prihlásiť 30 osôb.

Pozvánku s programom a termínmi ste dostali mailom.

 

Tešíme sa na vás.


 
Konferencia Náboženská a etická výchova a katecheze - pozvánka

Česká křesťanská akademie, Pedagogická sekce, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitře, Česká společnost pro katolickou teologii si Vás dovolují pozvat na on-line konferenciu o náboženskej výchovy na tému NÁBOŽENSKÁ A ETICKÁ VÝCHOVA A KATECHÉZA

Link na prihlásenie , všetky informácie a program nájdete v TU.

 
Stretnutie učiteľov cirkevných materských škôl a štátnych materských škôl

V sobotu 26. novembra 2022 sa v Nitre stretli učiteľky cirkevných materských škôl z Nitry, Topoľčian, Trenčína a Zlatých Moraviec.

Ondrej Kellner, riaditeľ DKÚ Nitra, v duchovnom príhovore vychádzal z biblického príbehu o Marte a Márii, ktorý sme už počuli toľkokrát a predsa v ňom vždy objavíme niečo na povzbudenie. Máme nielen pracovať, ale nájsť si čas aj na počúvanie Božieho slova a oddych. Sú to potrebné piliere, aby sme mohli plnohodnotne pristupovať k nášmu povolaniu.

Stretnutie pokračovalo ukážkou práce s deťmi na tému o advente, ktorú nám ukázala Mária Petríková. Najlepšie pochopíme deti, ak sa na vec pozrieme ich očami. Všetci prítomní si vyskúšali rolu malých škôlkarov a naplno sa zapojili do aktivity. Stretnutie pokračovalo vzájomným zdieľaním sa so skúsenosťami prítomných. Po prestávke pokračovala diskusia o tom, ako prebieha celoročná duchovná formácia detí v materskej škole.

Všetci sme sa vzájomne povzbudili a načerpali nielen nové sily, ale aj nápady do ďalšej práce s deťmi. Na záver nás povzbudili slová sr. Henriety: „Nechodím do práce, ale do neba“.

FOTOGALÉRIA

 
Stretnutie učiteľov CMŠ a katechétov vyučujúcich v štátnych MŠ
Srdečne pozývame učiteľov a katechétov vyučujúcich náboženstvo v materskej škole v našej diecéze na formačný seminár. Bude sa konať 26. novembra 2022 v Diecéznom katechetickom úrade v Nitre - na prízemí.
Svoju účasť potvrdíte vyplnením Prihlasovacieho formulára
Tešíme sa na Vás!


 

 
Veni Sancte 2022

Posledný augustový deň sa stretli katechéti našej Nitrianskej diecézy s otcom biskupom Viliamom Judákom a svojimi moderátormi na celodiecéznom Veni Sancte, ktoré sa konalo v Nitre. Začalo sa svätou omšou v Katedrále sv. Emeráma, kde  nás otec biskup povzbudil ku krásnej a potrebnej úlohe ohlasovania radostnej zvesti medzi mladými.

 

Na záver vyjadril vďaku za dlhodobú obetavú službu v katechéze pani Daniele Balážovej, ktorá mnohé roky pracovala na DKÚ.

 

Stretnutie katechétov pokračovalo prednáškou otca Juraja Schindlera o túžbach a ako ich vzbudiť u mladých ľudí. Ponúkol pohľad i nadhľad na mnohé životné otázky, s ktorými sa stretávajú nielen mladí, ale aj každý z nás.

 

Prajeme Vám veľa darov Ducha Svätého do nastávajúceho školského roka.

FOTOGALÉRIA

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 3 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

Str Apr 10, 2024
Formačné stretnutie katechétov Nitra, Močenok, Lužianky

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.