Utorok, 16. Apríl 2024

Dnes má meniny Dana a Danica
Zajtra má meniny Rudolf

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
Milión detí sa bude modliť ruženec za pokoj a mier vo svete – pozvánka pápežskej nadácie ACN
Napísal Pápežská nadácia ACN   

Zúčastnite sa spolu s ACN na celosvetovej modlitbovej iniciatíve Milión detí sa modlí ruženec, ktorá sa koná v nedeľu 18. októbra 2020. (V prípade, že sa budete modliť ruženec s deťmi v školách alebo materských školách, urobte tak v pondelok 19. októbra 2020.)

Pomoc trpiacej Cirkvi opäť pozýva farnosti, školy, materské školy aj rodiny zúčastniť sa na iniciatíve Milión detí sa modlí ruženec. Jej úmyslom je modliť sa spoločne za mier a jednotu na celom svete. Tento rok sa koná vo veľmi zvláštnej situácii, pretože nikdy predtým nebol svet zasiahnutý takou rozsiahlou zdravotnou a existenčnou krízou.

Viac informácií a materiálov nájdete TU

 
Veni Sancte

Oznamujeme všetkým, že plánované celodiecézne Veni Sancte, ktoré sa malo konať v Nitre v sobotu 5.9.2020 sa kvôli zhoršujúcej situácii s ochorením COVID – 19

RUŠÍ

 
Duchovné cvičenia v Nitre 2020

Oznamujeme katechétom Nitrianskej diecézy, že duchovné cvičenia (DC) pre prihlásených katechétov v tomto roku budú:

1. termín  v  Misijnom dome Nitra - Kalvária - 7. – 10 júla 2020

2. termín  v  Kňazskom seminári Nitra – 10. -13. augusta 2020

Duchovné cvičenia bude viesť duchovný otec Róbert Horka

Nástup na DC je vždy medzi 16.00 až 17.00 hod.

Ukončenie je v posledný deň okolo 13.00 hod (obedom).

Odporúčame si zobrať so sebou Sväté písmo a písacie potreby.

 

Ak sa niekto nebude môcť v odôvodnených prípadoch na uvedených miestach DC zúčastniť, budeme rešpektovať absolvovanie inde. V takom prípade pošlite na adresu DKÚ potvrdenie o účasti najneskôr do konca októbra 2020.

 
Učebnice a pracovné zošity na šk. rok 2020-2021
Napísal : KPKC   

 

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SR OTVORILO PRE ŠKOLY TRH NA NÁKUP UČEBNÍC.

Ministerstvo poskytne základným školám na zakúpenie schválených učebníc, učebných textov, pracovných zošitov, odporúčaných učebníc a odporúčaných pracovných zošitov príspevok na školský rok 2020/2021. Zatiaľ sa to týka ročníkov ZŠ 1.-5.roč. (5. roč. iba jazyky). Objednávky pre tieto ročníky zaslané na edičný portál ministerstva školstva v októbri 2019 sa rušia – ministerstvom nebudú vybavené.

Príspevok na učebnice na školský rok 2020/2021 sa každej škole poskytne podľa počtu žiakov podľa stavu k 15. septembru 2019 (údaje zo štatistických výkazov škôl)

a podľa výšky príspevku na žiaka.

Bližšie informácie, tabuľku s výškou príspevku na žiaka, ako aj webové sídla vydavateľstiev nájdete na https://www.minedu.sk/data/att/16543.pdf

V prípade 1.roč. ZŠ je ponuka pracovného zošita Radostná cesta lásky, ktorého vydavateľom je KPKC v cene 4,95 eura za ks (https://kpkc.sk/shop/). Niekomu sa to môže zdať za pracovný zošit veľa. Jedná sa však o farebnú „interaktívnu pracovnú učebnicu“. Tento termín ministerstvo nepozná. Chceli sme dosiahnuť, aby deti dostali túto pomôcku novú každý rok.

 

Smernica MŠVVaŠ určuje pre učebnice na výchovy pre prvý ročník životnosť 3 roky, preto ju dieťa muselo na konci šk. roka odovzdať. Na ministerstve sme dohodli, že ju vydáme ako pracovný zošit (podobne ako pri etickej výchove), ktorý dieťa nemusí odovzdať. Ide teda o pracovný zošit a učebnicu v jednom.


Učebnice náboženstva pre 2. až 5. roč. ZŠ v prípade potreby treba objednávať v SSV. Pracovné zošity pre 2.-5. roč. ZŠ treba objednávať vo vydavateľstve Don Bosco (http://www.pracovnyzosit.sk/) (možno ich hradiť z príspevku ministerstva školstva, len dajte pozor, pretože tieto PZ sú tie, ktoré doteraz hradili rodičia) ostatné ročníky PZ (t.j. 6. -9. roč) si deti kupujú.

Tieto údaje platia pre šk. rok 2020/2021

 

 
VEĽKÁ NOC

Zovšadiaľ počúvame, že máme zostať vo svojich domoch, nie však vo svojich hroboch.

Sme zvyknutí hľadať šťastie vonku, ale ono je vnútri, hľadať ho ďaleko, ale ono je blízko.

Terajšia výzva zostať doma je Božou výzvou byť doma s Ním.

Rozprávať sa s Ním v osobnej či spoločnej modlitbe, počúvať Ho čítaním Božieho slova a pozerať sa na Neho cez tváre našich bratov a sestier.

On je tak blízko a chce mocou svojho umučenia, smrti a zmŕtvychvstania uzdraviť či vzkriesiť naše vzťahy a oslobodiť nás od ničiaceho sebectva.

Dovoľme mu, aby nás uprostred našich domov, vyťahoval z našich hrobov.

Prajeme Vám a vyprosujeme požehnanú Veľkú noc s nádejou na Veľký deň.

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 6 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.