Piatok, 19. Apríl 2024

Dnes má meniny Jela
Zajtra má meniny Marcel

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
Metodiky - oznam

Na základe rozhodnutia správnej rady KPKC všetky metodiky Náboženskej výchovy/náboženstva si môžete zakúpiť s 50% zľavou. Môžete tak urobiť v úradných hodinách na DKÚ v Nitre alebo po telefonickom dohovore na sekretariáte Biskupského úradu.

 
Rodina a základné ľudské právo na život
Napísal : ThDr. Martin Michalíček   

Podpora súťaže "Rodina a základné ľudské právo na život"


Vážená pani učiteľka, vážený pán učiteľ,

v týchto dňoch bude na všetky školy na Slovensku doručený plagát súťaže s názvom Rodina a základné ľudské právo na život (viď príloha). Je organizovaná Asociáciou za život a rodinu v spolupráci s množstvom partnerov vrátane eRka, KPKC, DKÚ Bratislavskej arcidiecézy či Národného pochodu za život. Žiaci ZŠ a SŠ majú možnosť za vytvorené výtvarné práce a/alebo videá získať zaujímavé ceny vrátane rodinných víkendových pobytov, notebooku pre celú rodinu a ďalších.

Čítať celý článok...
 
Deň počatého dieťaťa - 25. marec
Napísal RNDr. Ing. Marcela Dobešová predsedníčka Fóra života, o. z.   

Kampaňou Deň počatého dieťaťa chceme šíriť povedomie o dôležitosti ochrany života už od počatia a tiež si v tomto období nosením bielej stužky a inými sprievodnými akciami konkrétne prejavujeme úctu k životu každého človeka, aj toho nenarodeného. V priloženom liste pozývame všetkých katechétov, aby sa spolu so žiakmi, študentmi zapojili do tejto kampane, popisujeme tiež ako a prečo sa do tejto akcie zapojiť.

Ďakujeme vopred za Vašu ochotu.

LIST

 
Požehnaný rok 2017

"Nech ťa žehná Pán a nech ťa chráni!

Nech ti Pán ukáže jasnú tvár a nech ti je milostivý!

Nech Pán obráti svoju tvár k tebe a daruje ti pokoj!

Takto vložia moje meno na Izraelitov a ja ich požehnám."

Nm 6,24-27

 
OBJEDNÁVANIE UČEBNÍC PRE ŠK. ROK 2016/2017
Napísal KPKC   

Objednávanie učebníc z katolíckeho náboženstva pre školský rok 2017/2018 bude aktívne od 2. 11. 2016 do 2. 12. 2016.

Vážení učitelia, chceme vás informovať, že v dňoch od 2. 11. do 2. 12. 2016 bude otvorený edičný portál (https://edicnyportal.iedu.sk/) na objednávanie všetkých učebníc pre školský rok 2017/2018. Po vypršaní uvedeného termínu už nebude možnosť doobjednania si učebníc. Preto vás prosíme, aby ste dohliadli na túto skutočnosť vo svojich školách.

Pre predmet náboženstvo/náboženská výchova je potrebné objednať najmä učebnice pre prvý, ôsmy a deviaty ročník ZŠ a prvý a druhý ročník SŠ. Sú to nové učebnice, ktoré ešte neboli do škôl distribuované. Dodanie objednaných učebníc na nasledujúci školský rok do škôl nevieme s istotou garantovať. Bude to závisieť od stavu finančných prostriedkov a rozhodnutia MŠVVaŠ SR.

Pracovné zošity

Pracovné zošity z náboženstva/náboženskej výchovy bude možné objednať, podobne ako tento rok, v priebehu mesiacov máj až október 2017 prostredníctvom portálu www.pracovnyzosit.sk. Predpokladaná cena výtlačku je 1,60 €.

VIAC

 
« ZačiatokDozadu111213141516171819DopreduKoniec »

Stránka 13 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.