Sobota, 20. Apríl 2024

Dnes má meniny Marcel
Zajtra má meniny Ervín

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Vzdelávanie
Vzdelávanie
Metodický deň pre učiteľky MŠ

V sobotu 24. novembra 2018 zorganizovali pracovníci DKÚ Metodický deň pre učiteľky materských škôl, v ktorých sa uskutočňuje náboženská výchova.

V úvode riaditeľ DKÚ Ondrej Kellner v duchovnom príhovore povzbudil účastníčky slovami Evanjelia. Pripomenul, že udelením kánonickej misie nás otec biskup povoláva, požehnáva a posiela, aby sme sa starali o maličkých a viedli ich k vzťahu s Ježišom cez naše osobné svedectvo. Pár slov venoval aj prichádzajúcemu Adventu, ktorý nie je časom čakania, ale aktívneho očakávania.

Mária Petríková zo ZŠ sv. Gorazda v Nitre urobila za spoluúčasti prítomných ukážku výchovnej aktivity o sv. Lucii.

Učiteľky MŠ v oblasti náboženskej výchovy vo svojich MŠ pracujú v rôznych podmienkach. Pokiaľ v cirkevných MŠ sa tento duch dá realizovať počas celého dňa, v štátnych je to možné zo súhlasom rodičov viac-menej len v rámci krúžku. V diskusii prezentovali svoje výchovné postupy a ukázali niektoré pomôcky, ktoré používajú.

Stretnutie bolo motivujúce a prebiehalo v príjemnej priateľskej atmosfére.

FOTOGALÉRIA

 
Veni Sancte 2018

Dňa 29. augusta 2018 sa konalo v Nitre celodiecézne Veni Sancte katechétov. V katedrále- Bazilike sv. Emeráma slávil sv. omšu v našom spoločenstve generálny vikár Mons. Peter Brodek. V homílii nám pripomenul úlohu byť sprostredkovateľmi radostnej zvesti a podľa slov  Sv. otca Františka nebáť sa vyjsť aj na periférie nášho pôsobenia. K tomu potrebujeme čerpať z prameňa Božieho slova.

V aule Kňazského seminára sv. Gorazda program pokračoval prednáškou Don Jozefa Luscoňa SDB. Predstavil mladého človeka v jeho "3D"rozmere - telesnom, duševnom a duchovnom. Mladý človek sa potrebuje vedieť orientovať v dnešnej masmediálnej kultúre, správne pomenovávať podnety prostredia a filtrovať ich v zmysle správnej hierarchie hodnôt.

Čítať celý článok...
 
Veni Sancte

Milí katechéti,


srdečne Vás pozývame na Veni Sancte - slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019, ktoré sa uskutoční 29. augusta 2018 v Nitre.

Účasť nahláste svojmu doterajšiemu školskému dekanovi do 17. augusta 2018.

Na Veni Sancte pozývame aj učiteľky materských škôl, kde sa vyučuje náboženstvo.

Bližšie informácie u školského dekana.

POZVÁNKA

 
Kontinuálne vzdelávanie - ponuka
Napísal KPKC   

Vážený pán riaditeľ, vážená pani riaditeľka, vážení učitelia.


Dovoľte, aby sme Vám predložili ponuku na vzdelávanie pedagogických zamestnancov vašej školy. Katolícke pedagogické a katechetické centrum v spolupráci s odbornými lektormi vzdelávania Vám predkladá ponukový list vzdelávania 2017, ktorý vychádza zo Zákona č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov ako súčasť celoživotného vzdelávania pedagogických zamestnancoch pre tieto vzdelávania:

Posledná úprava Utorok, 02 Október 2018 14:33
Čítať celý článok...
 
Duchovné cvičenia 2017 - prihlasovanie

Milí katechéti!

Je možné sa prihlasovať na DC v 2 termínoch: 6.7.-9.7.2017 a 14.8.-17.8.2017. Budú sa konať v Nitre.

Prihlasovanie prebieha do 30.5.2017!

Prihlasovací formulár TU

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 3 z 5

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.